Intrum köper upp företag med gedigen skuldportfölj

Intrum köper upp företag med gedigen skuldportfölj

CAF, ett italienskt företag med gedigen skuldportfölj, har köpts upp av Intrum. Priset? Ungefär 200 miljoner euro, kontant, på skuldfri basis. Syftet med köpet är att ge företaget en mer balanserad affärsmodell på den italienska marknaden.

 

Det är i ett pressmeddelande som händelsen annonseras. Det framgår bland annat att CAF är det tredje största företaget i Italien när det kommer till osäkra fordringar och kredithanteringstjänster för dem. De som ligger bakom försäljningen av CAF är Lone Star Funds, ett riskkapitalbolag.

Blir en av marknadsledarna i Italien

Med förvärvet växer Intrums verksamhet avsevärt. Det gör dem till exempel till en av marknadsledarna på den italienska marknaden. Marknaden anses vara viktig och bedöms ha stor potential för tillväxt under kommande år. CAF har sedan tidigare själva en mycket god tillväxt, en tillväxt som har kunnat nås genom långvariga kundrelationer samt en bred erfarenhet på området, enligt Intrums vd Mikael Ericson.

 

Vidare berättar Intrum att CAF är ett, av få, kredithanteringsbolag i landet med en rating som möjliggör arbete med inkasseringstjänster för särskilt exponerade banker med en struktur som är värdepapperiserad, i förfallna fodringar.

Sysselsätter 200 personer

CAF är, som tidigare nämnt, ett av de största företagen i sitt slag på den italienska marknaden. Personalstyrkan uppgår idag till ungefär 200, utspritt på tre olika platser i landet. Om avkastning på investeringar i portföljer inte är medräknat, beräknas företaget ha en omsättning på nästan 300 miljoner kronor, med ett rörelseresultat (plus av- och nedskrivningar) på över 100 miljoner kronor under 2018.

 

Så vad består egentligen skuldportföljen av? I pressmeddelandet framgår det att den är diversifierad, med fordringar mot såväl konsumenter som små och medelstora företag. Både säkerställda och icke säkerställda skulder finns med.

 

Vet mer om Intrum och CAF

Intrum beskriver sig själva som ett expertföretag inom kundhantering och inkasso. Tjänsterna, som bara i Finland anlitas av ungefär 20 000 företag, ska bidra till att minimera kreditförluster och snabba på penningomsättningen. I Finland var företaget det första att beviljas ett så kallat ISO-kvalitetscertifikat. Idag är de fortfarande det enda företag, som sysslar med kredithantering, som har beviljats detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *