Om oss

Om oss

Vi tycker om EU och Europa. Nyheterna du hittar här handlar i princip uteslutande om Europa som union och som kontinent. Vi skriver inte bara om vad som händer i EU-parlamentet, utan det kan lika gärna handla om större händelser inrikes, i något av Europas länder. Med internet har världen blivit lite mindre. Att vi, som svenskar, även vill ha en bättre koll på vår omvärld tror vi är en naturlig konsekvens av den utvecklingen. En sida om EU och Europa upplever vi helt enkelt har en plats att fylla.

 

Ett brett spektrum av områden att rapportera inom

Mycket har hänt sedan vi bakom sidan började intressera oss för EU och de olika länderna i Europa överlag. Till exempel har Storbritannien meddelat utträde ur unionen, och det finns fler grupperingar, i andra länder, som vill rösta för sitt eget lands BREXIT. När dylika saker sker är vår målsättning att vara kanalen du går till i första hand. Vi har valt att göra nyheter utifrån flera perspektiv och tittar på flera olika källor, med olika utgångspunkter. På de åren vi har intresserat oss för EU och Europa är vi stolta över att ha fått en ökad kunskap. Vi är dock inte nöjda med det. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla våra färdigheter och våra kunskaper om kontinenten.

En tydlig nisch är fördelaktigt

Den tydliga nischen, EU och Europa, är vad som gör oss bra på det vi gör. Vi har valt att lära oss mer om ett ämne, snarare än att försöka täcka allting, men i så fall göra det lite sämre. Kort sagt är det en relativt smal nisch som gör det möjligt för oss att bli riktigt duktiga på det vi gör, och också kunna erbjuda en kanal för Er som är lika intresserade som vi är.

 

Vill du skriva med oss?

Vi annonserar inte ut lediga positioner för tillfället, men välkomnar däremot spontanansökningar. Är du en duktig skribent eller fotograf är du mer än välkommen att höra av dig till oss. En förutsättning är att du, likt oss, har ett brinnande intresse för Europa och allt som sker. Det spelar egentligen ingen roll om det är EU-parlamentet du har bra koll på, eller om du är expert på resor inom i Europa. Sidan behandlar allt inom EU och Europa som kan vara av intresse.

 

Vår vision

Vår vision är i grund och botten att sprida ordet om det som intresserar oss. Fler personer som delar vårt intresse innebär också fler möjligheter att utbyta idéer och diskutera med andra. I längden tror vi också att det är viktigt att man har en god kännedom om sin omvärld. Om vi kan bidra till att du blir mer bildad kring hur EU och Europa ser ut och fungerar, har vi nått en bra bit på vägen. EU och Europa är stort, och det är mycket som händer, men vi tror att vi kan välja ut det som bäst kan intressera vår publik.